❝byleyana❞

Tuesday, April 14, 2015

eyes !

this so me. . . suka sangat buat eye makeup natural tapi BOLD. .
kenapa ? sbb ntah larh mmg suka mcm ni. . hehehe

Monday, April 13, 2015

stay tuned !

hello gorgeous ! :)
just stay there ladiessss. .
me also cant wait for my next job on May & June 2015...

wohooo ! wish me luck my dearest sisters ! :)


love,
yana

SOFT AND BOLD

its been awhile since my last post right ?
ni not so latest Work hehe utk Dec 2014 & Feb 2015

dua jenis mekap yang berbeza
soft & Bold bahagian mata

mata nampak galak request dr client a.k.a my cousie :)

yang ni soft but still ada bold sikit dkt mata :)

Friday, October 3, 2014

TIPS JIMAT BERSAMA YANA

Assalamualaikum,
Kelakar2. .
Tips jimat konon kan. .
Tp smenjak tggl hidup bdikari wlupun tggl rumah nenek haha. . Perbelanjaan mmg automatik terrrjimat. . Why ?
Yala, gila xjimat tgh bulan mau mkn apa ?
So, ada satu tips mau share. .
Mana2 yg sdh gaji tu kan tiap2 hujung bulan cuba list down keperluan harian dan kehendak. .
Mana yg perlu dulu kt utamakan. .
Mcmn ni. . Klu masuk kedai tu. .
Tips jimat utk yg boros mcm saya :p
●masuk kedai minta katalog sale
○cari kegunaan harian dahulu kalau ada sale kira bajet then beli. .
●baru pikir kehendak
○benda kecil sale runtuh beli banyak
●benda besar sale runtuh beli ikut kegunaan. .
*kalau selalu guna xsalah beli yg besar kalau buy one free one lg baguss ! ^_^
Kalau yana brg sale tp beli satu jak selalu shower gel thn bbulan2 okey ! Lagi2 yana suka beli yg buy one free one. . Xjimat karh tu ? Sdh larh botol besar beli satu dpt lg satu. . Ntah bla mau abis hehe. . Bab mekap, of course larh bnda tu kcik kan. . Bb cream, bagai. .
Tgk sale mcm 70% 50% kira dr harga asal klu rasa jimat sngt xsalah pun beli byk2 utk stok. . So setiap ujung bulan xperlu keluar duit pun. . Tggu stock da abis bru kuar bajet lg. . Betul ? Yaa3. . Skg ni yana mmg suka beli dkt farmasi2. . Means mcm watsons, guardian, I dont know why mgkin sbb drg sdh sedia katalog promotion kan sng bt kita kira bajet apa yg perlu apa yg tdak. .
Td yana pegi sasa, haaa sasa tgh sale oktober ok. . Yana dpt 2 botol besaaaaaar shower & shampoo brand color combos u'olls. . Bau wangi !!!
Mmg xrugi sbb konfirm 2 bulan. .  2 1/2 bulan baru habis. . So, gaji kt bulaan2 ada jimat selang sebulan2 betul ?. .
Mksd yana. .
Sebulan ni kuar bajet sekaligus utk keperluan bulan kedua xpikir keperluan baki gaji blh simpan bulan ke3  atau ke4 bru topup lg brg keperluan. . Paham karh ni ? Apa yana membebel. .
Whatever it is. . Mcm tu larh cara ny . . Masuk kedai jgn trus ambik tnpa tgk harga. . Check dulu mana yg ada sale. . promotion.  . Jimatkan wang kt. . Ok till then,
Love
Yana ♡

Sunday, September 28, 2014

fall manicure 2014 by leyana


haluuu. . . :)
arini xda sibuk sngt. .
so, bt apa yg patut hehe...
update ootd update blog. .

ok yana skg ketagih sngt bt image edit mcm ni
bkn just utk OOTD tp untuk beauty pun blh. .

kali ni yana share tips untuk sapa2 yg bminat bt manicure
kali ni utk FALL SEASON. . :)
mals nak ckp pjg2
just check em' out ladiess ! :)

sebarang amat dialu2kan hehe

fall manicure 2014

fall manicure 2014 by leyana8668 featuring a black velvet nail polish

Wardrobe Staple: The Turtleneck by leyana

inspired by TURTLE NECK
ni saja2 edit. .
utk muslimah out there blh larh refer mana yg patut. . 
yg nak loose kan blh padan kan dgn flared skirts or maybe skg tgh "IN" - tutu skirts hehe
or palazo PERHAPS !

sesuai sngt. . 
*sebarang komen dialu2kan,
xmarah pun :)
Wardrobe Staple: The Turtleneck by leyana

Wardrobe Staple: The Turtleneck by leyana by leyana8668 featuring a stripe pencil skirt

work wear by leyana

hola. .
yana skg tgh addict edit OOTD. .
why ? just dont why. .
:p miehehehehee. .

yang ini inspired by office wear. .
you know 9 to 5 ladies. .
suka sngt tgk yg guna blazer bagai. .
so, yana ambik n suai padan kan mana yg patut utk muslimah yg berkerjaya. .
alaaa untuk diri sendiri jgk, yala yana skg 9 to 5 lady pun. . . haha !
blh ayat minta penampar ! hehe

yana mmg peminat LOAFERS SHOES !!!
loafers mmg sngt tersangat sesuai disuaipadankan untuk apa sahaja jenis pakaian. .
jeans, dresses, YOU NAME IT ! semua blh . .

so, office wear ni yana suai padankan dgn loafers pun blh haha !
bg yana loafers perlu ada dlm wardrobe list ! TRUST ME !
YOU NEVER KNOW WHEN YOU NEED EM'. .  :)

jemput tgk jak larh klu ada pertanyaan dialu2kan tinggalkan komen :p


work wear <3

work wear by leyana8668 featuring wedge sandals